Alla inlägg den 18 september 2013

Av mammaslillaparla - 18 september 2013 16:33

Var länge inne på en vanlig systemkamera men efter att ha tänkt efter ett bra tag blev det en kompaktsystemkamera istället. Känns som vi kommer ha mycket mer nytta av den då den är mindre och lättare att packa med så den inte blir liggandes hemma bara... för då blir det ju inga bilder!   Tänker främst ha den till familje- och vardagsbilder så är utifrån det jag gjorde mitt val. Blev en Sony NEX 5-R tillslut efter att läst på om olika märken, modeller och prisklasser. Det är verkligen en djungel med det stora utbud som finns idag! Speciellt för mig som inte har läst på så länge om kameror. Hittade den dessutom till toppenpris på Netonnet där man fick med två objektiv på köpet! Ser fram emot att hämta ut den på posten. Kan knappt bärga mig! Nu ska det tas massor av bilder på min fina prinsessa!

Hejdå halvtaskiga Iphone-foton!  


Här är en länk till en recension om produkten!


http://www.ephotozine.com/article/sony-nex-5r-review-21258



För fotonördarna lägger jag oxå ut en produktbeskrivning  


NEX 5R

Sony NEX 5R är en kompakt systemkamera som kan leverera stor bildkvalitet, även i svagt ljus och med motiv i rörelse. Prestandan i NEX 5R grundar sig i den stora APS-C CMOS-sensorn. En stor sensor ger kameran mycket ljus och därför kan du fotografera med kortare slutartider i svagt ljus och fortfarande få fint resultat. Med en effektiv bildstabilisering blir resultatet ännu bättre och den kraftfulla processorn ser till att bilderna har lite bildbrus, även om du fotograferar med högt ISO. Sony NEX 5R har även en utvecklad och snabbare autofokus än tidigare. Det gör att du med lätthet kan fotografera motiv i rörelse med utmärkt resultat.

 

16,1 megapixlar APS-C-sensor

Den extra stora Exmor APS HD CMOS-sensorn garanterar bildkvalitet i systemkamera-klassen utan att du behöver bära på en stor och tung kamera. Du kommer att se skillnaden med detaljrika bilder med låg brusnivå, även när du fotar i svagt ljus. Sony NEX 5R är dessutom med sin sensor i APS-C storlek och spegel-lösa teknik en otroligt liten och lätt systemkamera som är enkel att ta med, överallt!
 

Snabb kamera

Sony NEX 5R har en riktigt snabb autofokus tack vare ny teknik som skiljer sig från tidigare modeller. Med en fas eller s.k hybridteknik som används kan kameran fånga snabbare rörelser med bättre kvalitet. NEX 5R har dessutom serietagning på upp till 10 bilder/ sekund vilket gör att det inte längre är några problem att fånga motiv i rörelse och hastiga ögonblick.
 

WiFi-funktion

Med Sony NEX 5R ska det vara enkelt att dela med sig av det man har fotograferat. Materialet som du tar kan delas direkt på Facebook med kamerans WiFi-funktioner. Du kan dessutom ladda ner diverse appar som gör att du kan använda kameran tillsammans med din smartphone eller surfplatta. Fjärrstyrning och delning blir lättare och roligare när du har inbyggd WiFi. Superbra för bloggen   


Optisk bildstabilisator

Perfekt för allmän fotografering av alltifrån landskap till porträtt och när du är ute och reser! Optisk SteadyShot bildstabilisering inuti objektivet ger dig skarpare och tydligare handhållen fotografering för alla typer av zoominställningar samt tyst mekanism när du filmar!



Objektiv SEL55210

Sony SEL55210 är ett mångsidigt objektiv som är anpassat och designat för Sonys kompakta systemkameror. Med en brännvidd på 55-210 finns det en mängd olika användningsområden, allt ifrån porträtt till sport och naturbilder. Den inbyggda bildstabilisatorn tar bort eventuella skakningar och hjälper dig att fota skarpare och bättre bilder. Tillsammans med två ED-glaselement och två asfärsisak element får du hög optisk prestanda i hela zoomintervallet.



Videoinspelning i Full HD

Spela in jämna detaljrika Full HD-filmer med snabb autofokus som följer händelserna – till och med när du zoomar. Vackra effekter som lägger bakgrunden i oskärpa ger en extra dimension till kreativ videoinspelning. Sony NEX 5R har dessutom.
 


3-tums tiltbar LCD

Skärm av fotokvalitet (921 600 punkters upplösning) med TruBlack-teknik som ger ljusstark förhandsgranskning med extremt höga kontraster.


Presentation


Mamma till Izabella som kom i vecka 33+2 augusti 2013. Väntar andra barnet med beviljat snitt den 25 februari. Läs om våran vardag mitt i Stockholm.

Kontakt:
sanne.beckman@hotmail.com

Instagram:
sannebeckman

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6
7
8
9 10 11 12 13 14
15
16 17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards