Alla inlägg under februari 2014

Av mammaslillaparla - 9 februari 2014 18:10

  

Eftersom det går väldigt trögt med flaskmatningen bestämde vi oss för att testa en ny nappflaska i helgen. Vi kikade på lite olika och tyckte att denna modellen verkade bra då den gör matningen så lik amningen som möjligt. Hoppas hoppas denna flask-modellen blir mer omtyckt!!


Såhär beskrivs produkten: Lättare att växla mellan amning och flaskmatning. Barnet får kontaktvärme från den unika nappen, precis som från mammans bröst. Flaskan har en väldigt mjuk dinapp, gjord av silikon, som påminner om mammans bröst och som rör sig med naturlig spänstighet. Bebisen kan suga tag om dinappen på precis samma sätt som mammans bröstvårta. Den känsliga ventilen i nappen har utformats för att släppa in optimal mängd luft i flaskan under matning, så att man undviker att barnet sväljer luft. Antingen man ammar eller flaskmatar så kan man hålla barnet i samma ställning. Det gör det enklare att kombinera amning och flaskmatning.

Av mammaslillaparla - 9 februari 2014 17:58

  

Försök nummer två till en liten stunds egentid idag   Lillan vaknade precis då jag skulle sätta mig med min kaffe så det var bara att upp ur soffan än en gång och "natta" om. Men nu har hon sovit tio min i sträck och mannen är fortfarande på gymmet så "peppar peppar" så har jag en liten stunds egentid till att bara njuta av lugnet. Bara jag, mitt kaffe, lite choklad och slö-surfande. Underbart!  

Av mammaslillaparla - 8 februari 2014 22:38

Den här lilla nattugglan stökade till halv två på natten igår. Wohoo tyckte mamma och pappa som var lagom trötta 

Hoppas på att hon somnar tidigare ikväll men än så länge är hon pigg och vaken trots försök till nattning flera gånger.  

Av mammaslillaparla - 7 februari 2014 14:22


Idag hände det som aldrig hänt tidigare. Izabella somnade i sin säng själv efter att jag ammat henne i soffan! Vanligtvis brukar jag vara tvungen att liggamma i vår säng eller att jag ammar henne i soffan sen får hon ligga kvar i min famn. Ibland när hon sover tillräckligt djupt går det att smyga över henne i hennes säng.


Idag var hon vaken efter amningen men jag såg att hon var trött så då lade jag henne i hennes säng. Genast blir hon tok-pigg självklart. Jag står kvar vid sängen med handen på henne utan att säga något. Jag ser att hon verkligen kämpar emot sömnen och vill inte sova alls. Efter ett tag får hon ett pigg-ryck igen och börjar leka och veva med armarna. Jag sätter igång speldosan över hennes säng och går ut ur rummet. Efter ett tag slutar dosan spela. " Va inget gnäll?" tänker jag. Låter det gå ett par minuter till sen kikar jag in i sovrummet. Izabella ligger lugnt och sover med armarna ovanför huvudet. Sötpluttan! Första gången hon somnat själv utan tutte. Tänk att man kan bli så stolt över en sådan sak. Kanske var det en tillfällighet för att hon var väldigt trött. Men tänker definitivt testa denna taktik fler gånger  

Av mammaslillaparla - 6 februari 2014 20:50

Igår var Izabella på lek-dejt med tjejerna Freja och Vida. Det gick jättebra. Izabella var både lugn och glad. På kvällen sen när vi var hemma var hon väldigt pratglad och ville berätta om sin dag.



Efter Izabella kvälls-ammats fick Stefan passa Izabella själv medans jag gick på middag med en vän. Är skönt att få lite egentid ibland och ladda batterierna. Izabella var kinkig med nappflaskan så istället fick hon päronmango puré till kvällsmat som slank ner desto lättare  Lite lyx får man ha då mamma är iväg och käkar tapas!

 

Av mammaslillaparla - 5 februari 2014 10:59

Vi har bytt till Nan Ha efter att kört Semper ett tag. Tyckte Izabella fick magont av Semper så hoppas på att denna är bättre. Som det ser ut nu äter Izabella ett till två mål extra om dagen. Vissa dagar blir det inget alls då hon ratar flaskan helt även om hon kan vara hungrig.

Vi har Mams anticolic flaska. Tänkte att om det inte blir bättre med att hon inte vill ta flaskan så får vi testa några andra nappflaskor. Håller tummarna att magen ska klara Nans ersättning bättre. Hittills har det gått bra men är ju inte mycket hon fått i sig så det är svårt att säga om det beror på bytet av ersättning.

Av mammaslillaparla - 3 februari 2014 14:45




Hoppas alla haft en toppenhelg! Det har vi haft   Izabella har fått träffa Stefans morfar för första gången. Vad kallas det då? Gammelfarfar eller gammelmorfar? Haha... Noll koll på det där   Izabella var på bra humör och pigg mest hela tiden.




"Sova vad är det? Det har jag inte tid med!"


"På kvällen var jag på middag hos stiliga Frank. Fina Agnes var oxå bjuden. Vi hade en trevlig afton med massa joller och lek. Det var väldigt skojsigt!"


"Senare på kvällen blev jag ganska trött eller ok jag blev RIKTIGT trött. Så då sa jag till mamma och pappa efter lite gungande i Franks vagga att nu var det dags att rulla hem i mitt Rosa åk."


"På söndagen var både jag och pappa trötta. Så då gosa jag och pappa hela dagen medans mamma passade på att träffa en kompis. Åh just det ja! Jag fick låna Franks gröna Bumbo-stol. Den var ju himla bra och rolig att sitta i. Han är ju väldigt snäll den där Frank  "




  

"Mamma gjorde bananpannkakor till frukost till pappa och sig själv. Jag fick bara titta på som vanligt Pust!"    

Presentation


Mamma till Izabella som kom i vecka 33+2 augusti 2013. Väntar andra barnet med beviljat snitt den 25 februari. Läs om våran vardag mitt i Stockholm.

Kontakt:
sanne.beckman@hotmail.com

Instagram:
sannebeckman

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6 7 8 9
10 11
12
13 14
15
16
17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards