Alla inlägg under mars 2014

Av mammaslillaparla - 7 mars 2014 12:36

Så underbart att det äntligen är fredag. Har verkligen längtat då denna veckan har varit tuffare med Izabella då hon varit lite extra kinkig. Jag börjar mer och mer tro att det är tänderna som spökar men kan lika gärna vara någon fas. Inatt ville hon inte sova själv. Hon vaknade 1.20 och låg vid mitt bröst till 5.30 Jag försökte flytta henne tillbaka till sin säng flera gånger men då blev hon ledsen direkt så lät henne ligga kvar. Det resulterade i att jag sov uruselt då hon använder mig som napp och ligger och vevar med sin hand i mitt ansikte hehe...  

Skulle värma ersättning till lillan som var hungrig. Tittar bort EN sekund. Helt plötsligt slutar hon gnälla. Jag tittar tillbaka och hon är på rymmen från sitt baby-nest där hon sekunden innan låg på rygg. Tur hon inte hann ner från soffan oxå. Hemska tanke! Nu får hon vara på golvet i fortsättningen då det görs mat.

Av mammaslillaparla - 6 mars 2014 21:21



Efter två dagar med en riktig kinkis här hemma som vägrat åka vagn var det extra skönt att komma ut idag. Izabella premiära med sin nya vårmössa från Livly och mamma plocka fram sina favvi-solisar från Chloé  


Idag kändes det som det var vår på riktigt! Solen sken och det var inte speciellt blåsigt eller kallt heller. Det var nästan så det var för varmt med vinterjackan.

En timme och en kvarts promenad blev det. Orkade inte mer då nattningen varit så krånglig och Izabella sov oroligt hela natten vilket gjorde att jag inte heller kunde sova ordentligt.

Klockan fyra på natten vaknade hon och var ledsen. Fick gå upp och göra ersättning då min mjölk inte räckte till   Efter det fick jag sjunga för henne en lång stund innan hon till slut somnade. Efter det var jag så uppe i varv så det tog lång tid att somna om. Skönt att det är fredag imorgon så man kan få lite avlastning i helgen. Då ska jag dra mig lite extra i sängen på lördagen så får Stefan gå upp med Izabella när hon vaknar. Underbart!  

Av mammaslillaparla - 6 mars 2014 21:12


  


Izabella övar pussar med spegeln  

Av mammaslillaparla - 5 mars 2014 11:55

  


Förmiddagen var lugn och skön igår men efter att Izabella sovit sin förmiddags-tupplur råkade hon nog vakna på fel sida  


Tanken var att vi skulle gå på den sista mammaträffen på BVC (hade blivit vår första) men när jag klädde på Izabella för att gå ut blev hon tokarg. Väldigt konstigt då hon både hade sovit och ätit bra. Slutade med att vi fick ta av oss ytterkläderna igen. Jag gick runt ett bra tag med snyftande bebis som bara ville vara nära. Tillslut orkade jag inte mer så fick ta selen och gå runt istället. Efter en stund lugnade hon sig och slumrade till. Vi lade oss på soffan en halvtimme och vilade istället. Resten av eftermiddagen till Stefan kom hem var hon allmänt gnällig och knorrig. Hon ville bara vara nära eller att man skulle leka med henne hela tiden. Gjorde man inte det blev det skrik eller gråt ganska direkt. Vanligtvis brukar hon kunna roa sig en stund själv så man har chans att äta. Slutade med att jag fick laga min lunch vid fyra. Var helt slut då Stefan kom hem.

Izabella hade nog oxå slut på energi för hon somnade rätt fort i pappas famn  


"Vaddå? tyckte Stefan. Hon är väl precis som vanligt?"


Lyckades iaf trots trötthet komma ut och gå en runda på kvällen med Micaela. Hade aldrig pallat om jag inte bestämt det sen innan. Då hade jag legat på soffan istället och tyckt synd om mig själv för att jag inte kommit ut.

Nej det var precis vad jag behövde. Komma ut i friskluften utan bebis en stund. När jag kom hem fick jag världens största leende av Izabella och eftermiddagen var bortglömd som i ett trollslag    


Älskade lilla unge. Det finns inget som gör mig så lycklig som att se dig skratta och le  

Av mammaslillaparla - 4 mars 2014 10:28

Igår var vi ute och gick en riktig långpromenad genom Vasastan, över till Kungsholmen och tillbaka igen. Solen hann titta fram och Izabella sov som en stock i vagnen i två och en halv timme!   Inte dåligt! Gäller att passa på med en extra lång promenad då. Speciellt efter allt onyttigt i helgen. När vi kom hem var Izabella tokhungrig då hon vaknade så det gällde att göra ersättning illa kvickt. Hon drack upp den i rekordfart och sen sov hon en halvtimme till. En riktig liten Törnrosa   Efter det såg jag till att aktivera henne ordentligt hela kvällen tills Izabella inte orkade mer. En dusch med pappa, yamasen på, ersättning i sängen och hon sov som en stock! Klockan åtta! Så nöjd att det gått att forma om hennes dygnsrytm. Speciellt då vi råkade komma lite ifrån den i helgen då det inte var de vanliga vardagsrutinerna.


Just nu ser hennes mat och sovrutiner ut såhär:


Vaknar ca 4-5 på morgonen. Får komma över till vår säng där vi liggammar och myser. Sover lite till.


Vid sju ca då Stefan håller på att göra sig i ordning för jobbet brukar Izabella vakna igen. Då brukar hon ligga och testa rösten en stund. Jag vaknar till och vi pratar/myser lite till.


Strax innan åtta går vi upp. Hon leker oftast direkt i gymmet medans jag gör frukost. Izabella äter ett mål mat. Idag blev det ersättning. Vid tio var hon trött igen men kämpar emot att sova men till slut efter lite mys somnar hon.


Vid tolv äter hon lunch.


Efter denna tiden brukar vi leka lite sen gå ut och promenera eller träffa någon kompis (sover oftast i vagnen någon timme).


Vid fyra äter hon igen.


Lek och stoj. Har kommit fram till att det bästa är att försöka hålla henne vaken här annars kan läggningen senare bli lidande. När klockan börjar närmar sig åtta blir det ev.dusch eller bad. Vi dämpar ljud och belysning i lägenheten och myser en stund. Sen får hon sitt kvällsmål i sin säng och projekt nattning börjar  


Självklart varierar det ju lite från dag till dag hur det ser ut för ibland är Izabella inte alls med på noterna. Men det känns skönt att vi äntligen börjar få några former av rutiner och att de börjar bli ganska lika från dag till dag. Det är både skönt för oss och lilla Izabella  


Presentation


Mamma till Izabella som kom i vecka 33+2 augusti 2013. Väntar andra barnet med beviljat snitt den 25 februari. Läs om våran vardag mitt i Stockholm.

Kontakt:
sanne.beckman@hotmail.com

Instagram:
sannebeckman

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5 6 7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards