Direktlänk till inlägg 10 juli 2013

Boktips!

Av mammaslillaparla - 10 juli 2013 18:24

En mysig regnig dag gör en ju verkligen sugen på nya böcker   Just nu är det ju självklart böcker om tiden som komma skall som intresserar mest. Lutar åt att beställa hem dessa tre!



  

 Stora boken om barn : att vänta och föda : barnets första sex år.


Beskrivning:


150 000 föräldrar har köpt Stora boken om barn. Genom en total omgörning med nya kapitel om trots och uppfostran, amning och flaskmatning samt barns utveckling flyttar boken in hos 2010-talets föräldrar.

Det är de många läsarna som gjort Stora boken om barn till det svenska standardverket om barn. Nyblivna föräldrar har funnit kunskap och trygghet i bokens texter, och den har blivit en del av familjens vardag från befruktning till skolstart. Här finns allt du behöver veta om barn: graviditet, förlossning, inre utveckling och mognad, sjukdomar, utrustning, försäkringar, familjerätt, konsumenträtt och så vidare.

Första upplagan av Stora boken om barn kom 1995, hyllades av kritikerna och kallades bland annat för "En bibel för föräldrar". Boken har genom alla år uppdaterats och granskats av experter. Inför denna upplaga lät vi de riktiga experterna, småbarnsföräldrarna, tycka till om vad som behövde förändras. Resultatet blev ett antal nya kapitel om allt från uppfostran till mat, dessutom har form och redigering gjorts om från grunden. Efter det har ett tjugotal svenska experter, barnläkare såväl som jurister, granskat boken till sista kommatecknet.

Resultatet är den mest moderna och omfattande boken om barn som finns i Sverige.


 


Att föda.


Beskrivning:


Oumbärlig för blivande föräldrar!

Vad händer i min kropp när jag föder? Vilka känslor kan en förlossning väcka? Vad är en normal förlossning? Hur hanterar jag den enastående erfarenhet som en förlossning är? I sin bok Att föda, som nu utkommer i en fjärde reviderad och utökad utgåva, sammanfattar chefsbarnmorskan Gudrun Abascal sina erfarenheter efter snart fyrtio år inom förlossningsvården. Här beskrivs födandet både ur ett existentiellt och ett fysiskt, biologiskt perspektiv. Att föda är en vägledning som personligt och informativt berättar om hur en förlossning går till och hur man på bästa sätt förbereder sig. Gudrun Abascal väjer inte för de svåra frågorna utan berättar rakt och enkelt om bland annat förlossningsrädsla, smärta och smärtlindring. Nytt i denna fjärde upplaga är bland annat det utökade kapitlet om kejsarsnitt. Boken innehåller också många personliga förlossningsberättelser, en genomgång av hur man läser en förlossningsjournal och instruktiva teckningar av konstnären Anna Höglund.


 

Grattis du ska bli pappa! (Hittade en bok till Stefan oxå. Men jag kommer nog tjuvläsa  )


Handling:


Om du vill bli mentalt förberedd för ett barn så kan du sluta läsa nu. Men om du vill lära dig hur du inte ska bete dig inför en förlossning, hur du bär ett sovande barn från bilen utan att det vaknar och pajar ditt planerade tv-spelande, hur du tar på ett barn ytterkläderna utan att dö eller hur du räddar en överhettad barnmatsburk ska du fortsätta läsa.
Så skriver trebarnspappan Magnus Reithner i förordet till succéboken Grattis, du ska bli pappa där han samlat sina bästa pappa-tips för en enklare vardag med småbarn. Med humor, en lagom dos av anekdoter och handfasta råd guidar han blivande pappor genom en för dem okänd värld av bland annat sjukdomar, matning, nattning, småbarnsutflykter och föräldraoro.

Nu kommer andra upplagan av boken som ständigt återfinns i försäljningstoppen inom genrerna Humor, Presentböcker och Föräldraskap. I fjorton kapitel berättar författaren varför det är bra att ha nycklarna i vänster ficka om man är högerhänt, varför även pappor borde skaffa sminkspegel och hur man kan, men kanske inte bör göra för att hjälpa ett täppt barn.

Med andra upplagan har boken fått uppdateringar i samtliga kapitel samt ett helt nytt kapitel. Bland annat har det tillkommit tips om amningsproblem, baby blues, röda rumpor och hur man lurar en bångstyrig tvååring att klä på sig.

Grattis, du ska bli pappa liknar ingen tidigare pappabok. Tack vare sina konkreta tips inom allt från förlossning till Försäkringskassa är det den perfekta handboken för den blivande pappan som står på tröskeln till en vardag full av otvättade kläder, borttappade nappar och oändligt mycket kärlek.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av mammaslillaparla - 31 oktober 2017 10:02

1825382803

Av mammaslillaparla - 20 april 2015 11:22


(4,5 vecka gammal)     Céline klarade första läkarbesöket med bravur! 4600 gram, 55,3 cm lång och ett huvudomfång på 37,6 cm. Lilla C har gått upp 370 gram på två veckor. Ännu mer att älska alltså     Speciellt de där gosiga veckiga små låre...

Av mammaslillaparla - 18 april 2015 17:27


  Napp är ju ett ganska laddat ämne. Kommer ihåg när jag fick Izabella för 1,5 år sedan... då var det big no no att ge det på BB ( i vårt fall neo). Det kunde störa amningen och göra att de inte gick upp i vikt ordenligt. Detta resulterade i att...

Av mammaslillaparla - 18 april 2015 17:24


  När pappan "tar hand om bebisen"   Gillar att han använder amningskudden för att förhindra att Céline kasar ner så han har händerna helt fria haha   ...

Presentation


Mamma till Izabella som kom i vecka 33+2 augusti 2013. Väntar andra barnet med beviljat snitt den 25 februari. Läs om våran vardag mitt i Stockholm.

Kontakt:
sanne.beckman@hotmail.com

Instagram:
sannebeckman

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15 16 17 18 19 20
21
22 23 24 25 26 27
28
29 30 31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards