Alla inlägg under augusti 2013

Av mammaslillaparla - 15 augusti 2013 14:26

Kanske borde skaffa mig en stor knapp att sätta på magen med den texten då jag åker kollektivt? Faktum är att jag tycker det är oftare jag få stå än sitta ner då det är fullt på buss eller tunnelbanan(Därav drar jag mig gärna för att åka). Speciellt då det gäller yngre människor. De gamla och skröpliga erbjuder sig alltid konstigt nog. De som mest behöver sitta. Men då låter jag ju självklart dem sitta ner. Vill inte ha några brutna lårbenshalsar på mitt samvete   Ja de brukar ju säga att det var bättre förr men det vet jag inte om jag vill hålla med om med alla bekvämligheter idag. Däremot var det allmäna folkvettet bättre förr! Visst då kan vissa säga varför frågar du inte om du får sitta. Men seriöst... Ska verkligen det behövas? Ser ju ut som jag svalt en badboll så det råder inga tvivel om vad som försiggår i min mage... Så ser du någon höggravid på en varm buss eller tunnelbana och du har starka friska ben... Gör en god gärning och erbjud din plats. Det mår både du bra av och den som blir tillfrågad blir mer än tacksam  

Av mammaslillaparla - 15 augusti 2013 13:43

Vaknade sjukt sent idag men till strålande solsken. Var nog precis vad min kropp behövde. Har magkatarrskänningar idag igen så bestämde mig för att lägga mig på en filt, läsa lite och bara ta det lugnt. Så skönt! Ska möta upp Stefan sen och storhandla. Tänkte göra något storkok igen att frysa in. Är så himla praktiskt att ha då man verkligen inte pallar stå och laga ngt alltid. Dumt att gå och köpa hämtmat hela tiden. Blir ju oftast inte supernyttigt då  
Igår eftermiddag var vi hos barnmorskan. Lilla Izabella ligger fortfarende med huvudet neråt vilket känns jätteskönt. Fast har nästan förstått de då mina revben börjar bli lite trötta av alla sparkar. Hon har verkligen blivit superstark den senaste tiden känns det som! Hon växer på som hon ska och värdena var bra. Barnmorskan hittade hennes hjärtslag direkt denna gången så det hördes högt och tydligt i hela rummet. Underbart! Nu känner man verkligen olika kroppsdelar då man tar på magen. Brukar roa mig med att sitta och gissa vad som är vad. Är det ett knä? En fot? Eller kanske en armbåge? Haha   Känns som allting blir bara mer och mer verkligt ju längre tiden går. Snart är hon ju faktiskt här vår lilla tjej. På måndag går vi in i vecka 35! Jisses säger jag bara... Nu får jag nog lägga mig ner ett tag här. Lillan protesterar för fullt med att massakera mina stackars revben. Hon gillar inte speciellt då jag sitter rakt upp. Lätt bakåtlutad går bra men så fort det inte är det får man sig några rejäla sparkar haha  

Av mammaslillaparla - 14 augusti 2013 11:10

Idag blev det en tidig morgon då jag hade ny läkartid för min ihållande magkatarr på Mama Mia. Är fjärde läkaren jag träffat nu. Eftersom mina besvär inte blivit bättre och de blev sämre direkt den veckan jag testade att jobba halvtid igen så blev det fortsatt sjukskrivning till mammaledigheten börjar. Vilket betyder att jag alltså inte kommer jobba något alls innan lilla Izzie kommer. Håller tummarna att försäkringskassan godkänner min sjukskrivning. Har inte fått några pengar alls sen jag började min sjukskrivning i juni. Vilket är helt absurt egentligen! Stress är en av de största orsakerna till just sådana här besvär och att försäkringskassan valde att kalla det "lite magknip" och gå emot tre läkares beslut fick ju inte mig att må bättre. Man blir ju inte mindre stressad av att veta att man kanske inte får någon inkomst från det att jag blev sjukskriven i juni till Izabella kommer. Tror de seriöst att någon fejkar sin sjukdom på semestern och åker akut ambulans till ett sjukhus med betydligt lägre standard utomlands för skojs skull? Dessutom ligger över där ett dygn. (Har skrivit om detta i tidigare inlägg) Åh blir så arg!Känns som de satt i system att man måste överklaga vartenda beslut de tar. Att de räknar med att folk blir så dåliga och trötta att de inte orkar till slut. Men nu har vi överklagat iaf och de har fått prata med en av läkarna så att de fattar att det här verkligen är en sjukdom. På måndag vet jag om jag får mina pengar för sjukskrivningen. Verkar luta åt det tack och lov iaf nu när jag pratade med min senaste handläggare(Semestertider på försäkringskassan jippi! Gör ju inte dem effektivare). Hon skulle kolla på de sista papprena som kommit in bara.


Sen har vi överklagat graviditetspenningen oxå. Gud vilka milslånga historier man måste skicka in! Sjukt löjligt! Fick bara halv graviditetspenning godkänd. Hade hoppats på hel och att de skulle vara lite mer effektiva med svar. Hade jag fått hel hade jag i alla fall inte behövt krångla med sjukskrivning de här sista veckorna innan Izabella kommer. Det konstiga var att en bekant till mig med exakt, verkligen EXAKT samma arbetsuppgifter fick godkänd hel graviditetspenning direkt. Är så sjukt att hela försäkringskassans system om vem som blir beviljad vad är baserad på tur likt ett lotteri. Vem får en "snäll" handläggare och vem får en krånglig... Det värsta är att de även tar beslut om saker som man egentligen behöver medicinsk kunskap bakom utan att ha det. Graviditetspenningen kan jag köpa att det inte behövs lika mycket utbildning till att handlägga men en sjukskrivning... Seriöst! Gå emot flera läkare utan att själv ha kunskap om sjukdomen och att inte ens ha konsulterat med någon annan kunnig. Skrattretande! Skulle det krångla något ytterligare med min sjukskrivning får jag väl gå till tidningarna men känns så sjukt att man ska behöva det. Vi får väl se vad som händer med graviditetspenningen oxå. Var ett par veckor sen vi överklaga. Men just nu känns som hoppet ligger vid beviljad sjukpenning. Tack och lov att man inte är ensamstående då hade man väl slutat på gatan utan pengar till mat för försäkringskassan jobbar så långsamt...

Jaja inget muntert inlägg här inte! Nu har jag klagat färdigt för denna gången. Sorry för tråkigt inlägg  

Av mammaslillaparla - 13 augusti 2013 11:30

 

Vi har funderat på namnen till vår lilla prinsessa ett bra tag. För några veckor sen kom vi fram till det "sista" som klingar bra med båda våra efternamn. Nu har vi låtit det sjunka in ett tag och de känns fortfarende helrätt! Izabella kom av att Stefan gillar namnet Isabell men jag tycker Izabella känns ännu finare och mer speciellt så blev det. Irene heter min mamma och mormor i mellannamn. Tycker det är fint och det är kul med ett släktnamn. Emilia kom jag på för bara några veckor sen. Vill gärna ha namn som ingen jag känner har (vilket är lite klurigt) och Emilia passar fint med de andra namnen. Så en Izabella, Emilia, Irene blir det!   Vi tänkte att Izabella tar mitt efternamn först. Sen om Stefan någon gång får för sig att gå ner på knä för Izabellas mamma och be om hennes hand så byter vi till hans efternamn. Men det får tiden utvisa


Just nu är det fullt fokus på vår lilla pärla som faktiskt snart är här! Hoppas hon "like-ar" sitt namn vår lilla tjej! Visst är det kul med annorlunda och konstiga namn när barnen är små. Tänker på vissa kändisar som döper sina barn till massa konstiga grejer. Men barnet blir ju faktiskt någon gång vuxen och ska leva med sitt namn resten av sitt liv förhoppningsvis om hon inte tvingas byta pga "fyndiga" föräldrar som inte tänkt längre än näsan räcker  Så en liten hyllning till klassiska stilrena namn som håller hela livet! (Sen får folk tycka vad dem vill om den saken)

Av mammaslillaparla - 12 augusti 2013 14:19

    

Pinsamt egentligen att jag sett denna filmen x antal gånger men är verkligen en perfekt mitt-på-dagen-slappe-film! Äter crepes som blev över sen gårdagen och laddar för andra delen av förlossning- och föräldrakursen på Danderyds sjukhus i eftermiddag. Ska bli intressant!

Av mammaslillaparla - 12 augusti 2013 14:09

Var tvungen att köpa en då en kvinna tipsa om den på bussen och sa den var ovärdelig. Tydligen användes den mest till barnets grejer snarare än den obligatoriska mammalatten  Men superbra att ha iaf!

 

Av mammaslillaparla - 12 augusti 2013 12:08

Bebisen

Din bebis längd är denna veckan ungefär 32 cm från huvud till stjärt och 46 cm totalt. Den väger nu omkring 2.2 kg. Håret fortsätter att växa sig längre och tjockare. Bebisens hårfärg kommer troligen att förändras efter förlossningen, så om den är blond finns det en chans att det mörknar senare eller vice versa.


Det mesta av lanugohåret trillar av vid den här perioden, men vernixproduktionen ökar. Bebisen tar kalcium från dig för att kunna bilda skelett så därför är det viktigt att du för i dig mycket kalcium, antingen genom att dricka mjölk och/eller genom kosttillskott.


Om du skulle föda bebisen nu skulle den klara sig bra utanför livmodern, den största skillnaden mot ett fullgånget barn är lungornas mognad. även om lungorna i vecka 34 inte är helt färdigutvecklade så är chanserna goda att bebisen skulle klara sig utan intensivvård.


Bebisen flyter inte längre omkring utan vilar på livmodern. Naglarna har nu vuxit över kanten på fingrarna och bebisen kan riva sig på dem.

Du

Från naveln är det c:a 14 cm till den övre delen av din livmoder, men tänk på att detta mått kan variera från individ till individ. Du ska inte oroa dig om du inte har exakt samma mått som dina gravida vänner så länge som du växer som du skall. En växande livmoder är ett tecken på att bebisen där inne växer bra.


Dina Braxton-Hickssammandragningar tilltar i styrka och frekvens allteftersom din kropp förbereder sig för förlossningen. Sammandragningarna börjar i övre delen av livmodern som blir spänd och hård för att sedan sprida sig nedåt och slappna av. Många misstar de här "övningssammandragningarna" för verklilga förlossningsvärkar, men det är oftast falskt alarm. Ett sätt att avgöra om det är Braxton-Hicks eller "verkliga" sammandragningar kan vara att gå omkring en stund. Om spänningen då släpper, och om det inte gör ont så är det nästan säkert Braxton-Hicks du upplever.

Presentation


Mamma till Izabella som kom i vecka 33+2 augusti 2013. Väntar andra barnet med beviljat snitt den 25 februari. Läs om våran vardag mitt i Stockholm.

Kontakt:
sanne.beckman@hotmail.com

Instagram:
sannebeckman

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20
21 22 23 24 25
26
27
28 29 30
31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards